ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» 27 – 2 - 2015

Δεν πρόλαβε να ανθίσει το χαμόγελο στα χείλη μας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 25 Γενάρη και προσγειωθήκαμε ανώμαλα στη πραγματικότητα.                                                       

Η προοδευτική στροφή της κυβέρνησης και η καθημερινή απομάκρυνσή της από τις προεκλογικές εξαγγελίες, το πρόγραμμα της ΔΕΘ, αλλά και της κόκκινες γραμμές, μας προβληματίζουν έντονα. Όσο μεγάλες και αν είναι οι πιέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δεν θα πρέπει να μας απομακρύνουν από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.  Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία στο Eurogroup που βρίσκεται σε διάσταση ή και αντίθεση από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει στο αμέσως επόμενο διάστημα να υλοποιηθούν. Πιστεύουμε ότι σε πιθανή ρήξη στο μέλλον με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να έχουμε έτοιμο εναλλακτικό σχέδιο.

  Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία ενός αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος, παρακάμπτει συνέχεια τα κεντρικά όργανα και απαξιεί τελείως τις κομματικές οργανώσεις βάσης, παίρνοντας αποφάσεις ερήμην τους. Πιστεύουμε ότι το κόμμα και οι οργανώσεις του θα πρέπει να αναβαθμισθούν και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας μας.

Οι παλινωδίες όσον αφορά γενικά τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Υγείας για πιθανή μη κατάργηση της ΕΣΑΝ, μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Το υγειονομικό κίνημα,  το προηγούμενο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε για την κατάργηση της ΕΣΑΝ και των μνημονιακών πολιτικών, για μια δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.

 Δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα ανεχθούμε αυτά. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα στο χώρο δουλειάς μας σε πολιτικό επίπεδο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι  συνδικαλιστικά να γίνουμε κυβερνητικά φερέφωνα, ερχόμενοι και σε ανοιχτή σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές αν χρειαστεί.

           Δεν πρόκειται να κάνουμε «ούτε ένα βήμα πίσω» και «καμιά θυσία για το ευρώ», προκειμένου να εκπληρωθούν τα όνειρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Ετικέτες