Κοινή παραίτηση από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου 11 μελών εκ των οποίων δύο ήταν μέλη της Γραμματείας και ένα αναπληρωματικό. Οι 9 εξ αυτών συνυπέγραψαν την ακόλουθη δήλωση παραίτησης.

"Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σαν ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα, έκφρασης των λαϊκών στρωμάτων και των κινημάτων που δημιουργήθηκαν ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων. Η βίαιη μετάλλαξή του σε εκφραστή της ανασύστασης της κεντροαριστεράς, ήταν ένα ισχυρό σοκ για τα μέλη του κόμματος και για τον Ελληνικό λαό που αντί να τον προετοιμάσουμε για την αναπόφευκτη σύγκρουση, καλλιεργούσαμε την ανάθεση και την εύκολη λύση του «έντιμου συμβιβασμού».

Δεν ήταν μονόδρομος η εξέλιξη αυτή, αλλά αποτέλεσμα των επιλογών που έγιναν το εξάμηνο της διακυβέρνησης αλλά και πιο πριν. Προηγήθηκε η εκλογή ΠτΔ, η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η συνεχής παραβίαση των δήθεν κόκκινων γραμμών στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μιας κλειστής ομάδας, που μετέτρεψε κόμμα και κοινωνία σε θεατές του «πάση θυσία συμφωνία» και το καθολικό αίτημα για αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία σε υποταγή.

Δώσαμε την μάχη του δημοψηφίσματος νιώθοντας την απίστευτη χαρά ενός περήφανου ΟΧΙ στα μνημόνια που θα μπορούσε να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία αλλαγής πορείας και στρατηγικής. Η ηγετική ομάδα του Μαξίμου στο όνομα της κυβερνησιμότητας, μετέτρεψε το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ο λαός μας σε ΝΑΙ προκειμένου να ψηφίσει και να εφαρμόσει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που οδηγεί στη συνέχεια της εθνικής υποτέλειας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τη χώρα σε  περαιτέρω διάλυση, φτώχεια και αδικία.

Για  την κυβέρνηση Τσίπρα η εναλλακτική είναι η μετάλλαξη εν μία νυκτί του ΣΥΡΙΖΑ, σε μνημονιακό κεντροαριστερό κόμμα, χωρίς ίχνος δημοκρατίας στο εσωτερικό του, με προορισμό την διεκπεραίωση προαπαιτούμενων μέτρων.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,  δεν υπάρχει «αριστερός» τρόπος διαχείρισης της μνημονιακής πολιτικής και δεν επιτρέπεται η αριστερά να βάζει την σφραγίδα της σε ένα τέτοιο αδιέξοδο, ούτε να τρομοκρατεί τον κόσμο όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις για υποστήριξη των αδυνάτων, να μην προδώσει τις προσδοκίες του κόσμου που τον εμπιστεύθηκε, να μην τσακίσει την ελπίδα.

Μας είναι αδύνατο να στηρίξουμε αυτές τις πολιτικές που καταρρακώνουν το ήθος και τις αξίες της αριστεράς και οδηγούν τη χώρα και το λαό της, στην κοινωνική κατάρρευση και στην καταστροφή, και πολύ περισσότερο να τις υποστηρίξουμε στην κοινωνία.  

Αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα είναι σίγουρο, παρ’ όλη την απογοήτευση για το όνειρο που ξέφτισε, δεν πρόκειται να πάμε σπίτι μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά της αριστεράς, για να απαλλαγεί η Ελλάδα απ’ τα μνημόνια, για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την αναγέννηση της ελπίδας. Στον δρόμο αυτό είμαστε σίγουροι πως θα συναντηθούμε με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες  που παλέψαμε μαζί μέσα απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ."

Ετικέτες