Σε απεργιακή συγκέντρωση και ενημέρωση των ασφαλισμένων και της γειτονιάς μέσω μικροφωνικής και μοιράσματος ανακοινώσεων, προχώρησαν σήμερα 25/11, οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της τριήμερης απεργίας που είχαν εξαγγείλει αρχικά οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ. Από αύριο θα συμμετέχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ με 48ωρη απεργία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε να παρατείνει την διάρκεια της απεργίας μέχρι την επόμενη Τρίτη (3/12). Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε λόγω  της στάσης του Υπ. Υγείας,  καθώς ενώ εκκρεμούσε συνάντηση για να συζητήσουν, ο Υπουργός ανακοίνωσε το «νέο μοντέλο» - όπως  φαντάζεται ο ίδιος  δηλαδή τις απολύσεις και την οριστική διάλυση του οργανισμου. ‘Ετσι, αποφασίστηκε από την ομοσπονδία η ακύρωση της συζήτησης και η παράταση της απεργίας. Όπως σημειώνουν οι εργαζόεμενοι, «δεν είχε κανένα ουσιαστικό νόημα η πρόσκληση διαλόγου του υπουργού μετά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που οδηγεί στη διάλυση των δημόσιων πολυιατρείων», προσθέτοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μετέχουν σε προσχηματικές συνομιλίες με προαποφασισμένες ενέργειες σε βάρος του κλάδου.
Η συμμετοχή στην απεργία ήταν εντυπωσιακή! Σύμφωνα με τους ίδιους, συμμετείχε το 97% των εργαζομένων και πράγματι, πέρα από το προσωπικό ασφαλείας, δεν έβρισκες κανέναν να δουλεύει. Όπως μας ενημέρωσαν βέβαια οι ίδιοι οι γιατροί, η έννοια του προσωπικού «ασφαλείας» έχει γίνει εξαιρετικά σχετική λόγω των ελλείψεων ακόμα και στα πλέον στοιχειώδη υλικά... Εξίσου σημαντική  ήταν και οι ανταπόκριση των ασθενών, καθώς δεν βρέθηκε ούτε ένας να δημιουργήσει ζήτημα. Όλοι έλεγαν «έχετε δίκιο, καλά κάνετε, το πάνε για διάλυση».  Η συμπαράσταση από την κοινωνία είναι κομβικής σημασίας για να μπορέσουν να δώσουν τη μάχη ως το τέλος οι γιατροί και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ.

Στη σημερινή συγκέντρωση παρευρέθηκε κλιμάκιο από μέλη των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ 7ου διαμερίσματος, με επικεφαλής τη βουλευτή Α΄ Αθήνας,  Μαρία Μπόλαρη, η οποία εξέφρασε την συμπαράσταση της στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Παρευρέθηκε επίσης,  απεργός διοικητικός υπάλληλος από το ΕΜΠ – διανύουν πλέον την 12η εβδομάδα απεργίας – η οποία δήλωσε και αυτή την αλληλεγγύη της και ζήτησε με τη σειρά της συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη να οργανωθεί κοινός αγώνας των εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Στο επόμενο διάστημα θα χρειαστεί οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλης της Αριστεράς, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης της κοινωνίας και στήριξης των απεργών, ξεκινώντας από την αυριανή συγκέντρωση, στις 11πμ, έξω από το υπουργείο Υγείας. Όλοι μαζί μέχρι τη νίκη!

Ετικέτες