Η «Εργατική Αριστερά» έκλεισε τα 400 φύλλα και το γιόρτασε με ωραία μουσική, εκθέσεις, φαγητό και πολύ κόσμο.

Το Σάββατο το βράδυ ο πολυχώρος «Κομμούνα» ήταν γεμάτος από κόσμο και κυρίως από συντελεστές, φίλους και συνεργάτες της εφημερίδας. Η «Εργατική Αριστερά» όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται μέσα στα κινήματα και τους αγώνες και αυτό αντικατοπτρίστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στη σύνθεση του κόσμου που ήρθε να γιορτάσει μαζί της. Πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι σωματείων, εργαζόμενοι, φοιτητές, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων πλημμύρισαν το χώρο και δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Οι τοίχοι από το ισόγειο μέχρι και τον πρώτο όροφο φιλοξενούσαν έκθεση με κομβικής σημασίας πρωτοσέλιδα της εφημερίδας από την έναρξη της κυκλοφορίας της μέχρι σήμερα. Η Γένοβα, το ελληνικό κοινωνικό φόρουμ, η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, οι αγώνες του 2006-7, ο Δεκέμβρης του 2008, οι αγώνες του εργατικού κινήματος απέναντι στα μνημόνια, η Αραβική Άνοιξη, οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και η υπεράσπιση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, περνούσαν παραστατικά από τα μάτια κάποιου βλέποντας την έκθεση.

Παράλληλα φίλοι και φίλες της εφημερίδας είχαν ετοιμάσει πολύ νόστιμο φαγητό και είχαν προμηθευτεί αρκετό ποτό για τις ανάγκες της γιορτής, τα οποία και εξαντλήθηκαν.

Το μουσικό κομμάτι περιελάμβανε την παρέα του Κωνσταντίνου και του Πέτρου που έπαιξαν blues/rock, την Ελιάννα που έπαιξε επίσης blues και είχε εξαιρετικά εκφραστική φωνή καθώς και τη γνώριμη για τους φίλους της εφημερίδας ρεμπέτικη μπάντα «Μπουργκάνα».

Σε όλη τη διάρκεια της γιορτής ο πολυχώρος «Κομμούνα» ήταν γεμάτος με κόσμο. Αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να διαβάζει έντυπα που παράγουν πολιτική γραμμή και που δεν κατευθύνονται από συμφέροντα και διαφημίσεις. Η «Εργατική Αριστερά» και οι φίλοι της το γιόρτασαν και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να δίνουν το «παρών» στους αγώνες απέναντι στη φτώχεια, τον πόλεμο και το ρατσισμό που γεννάει το σύστημα.

(φωτογραφίες: Χρήστος Κατόπης, Άγγελος Καλοδούκας)