Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δικηγόρων Αθήνας, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της προς την συμφωνία – μνημόνιο με τους δανειστές.

Στη συμφωνία αυτή εμπεριέχονται άγρια μέτρα λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και μέτρα που παραβιάζουν την εντολή του λαού μας της 25 Γενάρη, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής μας και την εντελώς πρόσφατη εντολή του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα του λαού για ένα καλύτερο αύριο.

Μετά από 5 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σε ανεπανάληπτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή, βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα κρίνουν το μέλλον του λαού για δεκαετίες. Το πρωτοφανές σύστημα εκβιασμών, πιέσεων και τρομοκρατίας από δανειστές και συστημικά ΜΜΕ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ανατρέψει τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά του κόμματος και του κυβερνητικού προγράμματος, πάνω στα οποία χτίσαμε ισχυρούς δεσμούς με κοινωνικά, λαϊκά και ταξικά κινήματα που αποτελούν τη μεγαλύτερη πολιτική επένδυση που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια και η οποία δεν πρέπει να διαρραγεί.

Είναι η ώρα το κόμμα, στο σύνολό του, να περιφρουρήσει τον ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό χαρακτήρα του, τις συνεδριακές αποφάσεις του και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να αποφύγει μια εξέλιξη με αρνητικές συνέπειες.

Στην κατεύθυνση αυτή κρίνεται απαραίτητη η άμεση σύγκλιση της Κ.Ε., οι συνεδριάσεις όλων των κομματικών οργανώσεων και η  σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος.

Στηρίζουμε την κυβέρνηση της Αριστεράς σημαίνει ότι τη βοηθάμε να πετύχει τους προγραμματικούς της στόχους. Σημαίνει ότι το κόμμα και το λαϊκό κίνημα τη βοηθάει να αποφύγει τις κακοτοπιές και την αναίρεση της φυσιογνωμίας της.

Στηρίζουμε, επίσης, τους συντρόφους μας που δεν υπερψήφισαν τη συμφωνία και εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις που ζητούν διαγραφή ή αποπομπή βουλευτών και υπουργών που δεν υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά την ουσία τους, όσο και τον τρόπο, δηλαδή την εκφώνησή τους από τα μνημονιακά ΜΜΕ. Θεωρούμε τέτοιες ενέργειες ξένες προς τα ιδανικά της Αριστεράς.

Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιέχει βαριές αντιλαϊκές ρυθμίσεις και που φέρεται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή, την εφαρμογή του οποίου θα αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο, σε συνεργασία με την Συνδικαλιστική μας Οργάνωση.

Επίσης, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, που δεν έχασε την ευκαιρία και έπνιξε με χημικά και καταστολή τη χτεσινή (15/7/15) διαδήλωση – διαμαρτυρία των συμπολιτών μας στο κέντρο της Αθήνας.

 

                                                                           ΑΘΗΝΑ 20-07-2015

Ετικέτες