Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από καταγγελία του Διοικητή του Ψυχιατρείου Αθηνών, που απομακρύνθηκε από τους εργαζόμενους, το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων κλήθηκε τηλεφωνικά χθες, προκειμένου να παρουσιαστεί σήμερα για προανάκριση στην ασφάλεια.

H εξέλιξη αυτή δρομολογεί νέες εξελίξεις αφού επιχειρείται η ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω του Διοικητή του Νοσοκομείου που υπηρέτησε με «πάθος» τις μνημονιακές πολιτικές.

Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας που σιωπά και ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές είναι τεράστιες. Αν μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυαστεί και με παρεμβάσεις που σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου υπάρχουν, προκειμένου μέλη της Διο0ίκησης του Νοσοκομείου να απέχουν από τα καθήκοντά τους, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου ο καθένας αντιλαμβάνεται που οδηγείται η κατάσταση.

Ήδη το Σωματείο Εργαζομένων συνεδριάζει και σκοπεύει να απευθύνει δραματική έκκληση στους Υπουργούς Υγείας και την Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ να παρέμβουν, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αποκλεισμό των Γραφείων Διοίκησης να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου η παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής Δράσης.  

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που όλες αυτές τις μέρες που οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ και το Σωματείο βρίσκονται σε κινητοποίηση σιωπά, ενώ είναι λαλίστατη για άλλα ζητήματα μικρότερης σημασίας. Προφανώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΨΝΑ δεν εντάσονται στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό και δεν κάνει τον κόπο να εκδόσει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έστω και ανακοίνωση.

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί τα Σωματεία των Εργαζομένων, τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ υγειονομικών να σταθούν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΑ για να αποτρέψουμε την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΑ τονίζει:

Ο Διοικητής του ΨΝΑ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ στις 26/5/2015 στο Γραφείο του, και η οποία συνεχίζεται, με καθολικό αίτημα, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για άμεση αποπομπή του για μια σειρά ενεργειών, αποδόμησης και κατάρρευσης του Νοσοκομείου μας   προέβει  σε καταγγελία στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη των μελών του Σωματείου, συγκεκριμένα  του Προέδρου του Σωματείου  Νίκού Παναγούλη, του Γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και του μέλους Δημήτρη Μαγριπλή.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει άμεσα.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλούμε όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία και όλους τους φορείς Ψυχικής Υγείας για την ενεργό συμπαράστασή τους.   

(Αναδημοσίευση από ygeionomikoi.gr)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Η κλήση σε προανάκριση του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθήνας (ΨΝΑ) αποτελεί ευθεία παρέμβαση με στόχο την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει την επιχείρηση αυτή που γίνεται με αφορμή καταγγελίες του μνημονιακού Διοικητή του Νοσοκομείου με στόχο να αναστείλει τους αγώνες των εργαζομένων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα και να αποπέμψουν όλο το πολιτικό προσωπικό, που πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της Υγείας και γενικότερα στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και το οποίο και σήμερα συνεχίσει να υλοποιεί τη «δουλειά» που έμαθε καλά στη μνημονιακή περίοδο.

Το ΜΕΤΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα και να βάλει τέρμα στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, να αποπέμψει τον μνημονιακό Διοικητή του ΨΝΑ κ. Θεοδωράκη και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Καλεί τέλος τα Σωματεία και τα μέλη του ΜΕΤΑ να βρεθούν στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων στο ΨΝΑ που σήμερα δέχεται τα πυρά από τον μνημονιακό Διοικητή του Νοσοκομείου.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Ετικέτες