Συγκεντρώσεις από γιατρούς και καθηγητές σήμερα 7/6 στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Να μην αφήσουμε σχολεία και νοσοκομεία να καταρρεύσουν.

Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν το πρωί, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και κάτοικοι από γειτονιές της Αθήνας, την Ικαρία και τη Λήμνο, διαμαρτυρόμενοι για τα κλεισίματα νοσοκομείων, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, τις απλήρωτες εφημερίες και την απειλή των απολύσεων στις δομές της δημόσιας υγείας, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τις απανωτές μνημονιακές περικοπές.

Στο κάλεσμα των ομοσπονδιών των εργαζομένων στην υγεία για 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο, πέρα από τα σωματεία των νοσοκομείων, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η ανταπόκριση επιτροπών αγώνα χρηστών των υπηρεσιών υγείας και δικτύων-πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αντίστασης, όπως του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και του Κοινωνικού Ιατρείου Αθήνας.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης σε κάθε εργασιακό δικαίωμα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και στη διάλυση της δημόσιας υγείας, η αγωνιστική κινητοποίηση όλης της κοινωνίας, είναι επείγουσα ανάγκη. Οι πολιτικές της λιτότητας, πέρα από το να μας φτωχαίνουν, απειλούν ανοιχτά τις ζωές μας, αφήνοντάς μας χωρίς αξιοπρεπή περίθαλψη.  

Έξω από το ΣτΕ, καθώς σήμερα εκδικάζεται η αίτηση της ΟΛΜΕ για ακύρωσης της πολιτικής επιστράτευσης, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί και δεκάδες καθηγητές. Λίγο μετά τις 12.ΟΟ η πορεία των υγειονομικών σταμάτησε έξω από το ΣτΕ και ακολούθησε κοινή πορεία προς τη βουλή, με το σύνθημα "παιδεία-υγεία-ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό", να κυριαρχεί.

Παρόντες στις σημερινές κινητοποιήσεις και αρκετοί βολυευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Μ. Μπόλαρη, ο Κ. Ζαχαριάς, ο Β. Χατζηλάμπρου, η Ε. Αγαθοπούλου, η Δ. Χαραλαμπίδου, η Α. Καλογερή και ο Γ. Ζερδελής. 

Ο αναγκαιός συντονισμός όλων των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και ένα πλατύ κοινωνικό-πολιτικό μέτωπο για τη διάσωση των δημόσιων αγαθών, μπορεί να γίνει ο καταλυτικός παράγοντας που θα στείλει την κυβερνητική συμμορία Σαμαρά στα αζήτητα της ιστορίας.   

Ετικέτες