Στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κατάρρευση των νοσοκομείων και στις χιλιάδες απολύσεις που έρχονται στο δημόσιο τομέα, βρέθηκαν σήμερα 17/4, υγειονομικοί και εργαζόμενοι από οργανισμούς και φορείς του δημοσίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ομοσπονδιών τους.

Η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ στάσεις εργασίας είχαν ανακοινώσει ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ. Στο Υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν γιατροί και νοσηλευτές, ζητώντας ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που οδηγούν σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, διαθεσιμότητα και απολύσεις. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στη "βιομηχανία" απολύσεων που στήνει η τρικομματική κυβέρνηση και στην διάλυση του δημοσίου. Ακολούθησε κοινή πορεία, προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, συγκεντρώθηκαν στις 11.00 αρκετά σωματεία από νοσοκομεία της Αττικής (ΓΝ Πατησίων, Δρομοκαϊτειο, Λαϊκό, Αγ. Σάββας κ.α.), κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και συλλογικότητες κατοίκων, όπως το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης του 7ου Διαμερίσματος. Το "παρών" έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Ξανθός και Κ. Ζαχαριάς, από την ΕΕΚΕ Υγείας. 

Στην Κλαυθμώνος καλούσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας η ΑΔΕΔΥ. Στο κάλεσμά της αναταποκρίθηκε η ΟΛΜΕ, οι εργαζόμενοι του ΥΠ.ΠΟ. και δημόσιοι υπάλληλοι από άλλα υπουργεία και οργανισμούς του δημοσίου. 

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, βρέθηκε και η βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

"Επίορκους θεωρούμε όλους αυτούς που κλείνουν νοσοκομεία και τα αφήνουν χωρίς προσωπικό και υλικά, απειλώντας ανοιχτά τις ζωές μας. Σε απόλυση, πρέπει να οδηγηθούν το συντομότερο, οι συγκυβερνώντες και η τρόικα, που ετοιμάζονται να στείλουν στο ταμείο ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και να κατεδαφίσουν ότι απέμεινε από τις δομές του κοινωνικού κράτους. Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες, οι εργαζόμενοι σε όλους τους οργανισμούς του δημοσίου, οι νοσοκομειακοί, οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, θα μπλοκάρουν τη μνημονιακή μηχανή της εξαθλίωσης. Οι θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, τα δημόσια αγαθά και η δημόσια περιουσία, δεν θα γίνουν θυσία στο βωμό των κυβερνητικών αδιεξόδων και των αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζουν. Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε, ήρθε η στιγμή για μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα υπερασπιστεί αποφασιστικά τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας". 

Οι αγώνες ενάντια στην κατάρρευση των νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών και η μάχη για να μην περάσουν οι μαζικές απολύσεις, πρέπει να κλιμακωθούν άμεσα. Η σύνδεσή τους με κάθε εστία αντίστασης στη λαίλαπα των μνημονίων και ο καλύτερος συντονισμός τους, θα ενίσχυαν σημαντικά το μέτωπο ανατροπής της συγκυβέρνησης και των ακραίων πολιτικών λιτότητας.  Η απεργία της 1ης Μάη, μπορεί να αποτελέσει ένα τέτοιο σταθμό. Όλοι στους δρόμους, να διώξουμε την κυβέρνηση της ανεργίας, της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και της καταστολής!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ


Ετικέτες