Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 25/11, βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές της Ψυχικής Υγείας, μετά τις "fast track" διαθεσιμότητες που ανακοινώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι τόσο στο Δρομοκαΐτειο, όσο και στο Δαφνί πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 08:00 έως τις 13:00, ενώ αυτήν την ώρα έχουν συνάντηση με την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή. update: Με ομόφωνη απόφασή τους οι εργαζόμενοι του Ψ.Ν.Α. κατέλαβαν πριν λίγο το γραφείο της Διοίκησης, ώστε η αλλαγή φρουράς να μην γίνει εν κρυπτώ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, η αιφνιδιαστική εντολή του υπουργείου Υγείας για τις διαθεσιμότητες, είχε οδηγήσει σε παραίτηση τον διοικητή του "Δαφνιού" Όθωνα Χαραλαμπάκη.

Με συνθήματα, όπως "η ψυχική υγεία, ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό" και κρατώντας μαύρες σημαίες, προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις με την υφυπουργό υγείας, οι εργαζόμενοι στις δομές της ψυχικής υγείας. Οι τελευταίοι, από τις 8.30 το πρωί βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από κάλεσμα των σωματείων τους, διαμηνύοντας έτσι ότι-παρά τις όποιες συζητήσεις με την υφυπουργό-δεν θα ανεχθούν καμία διαθεσιμότητα συναδέλφου τους. Παράλληλα, σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

Η κυβέρνηση, με μια αιφνιδιαστική κίνηση την περασμένη Παρασκευή, ξεκίνησε τις διαδικασίες για διαθεσιμότητα-απολύσεις εκατοντάδων εργαζόμενων στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας. Αν προχωρήσουν τα σχέδια αυτά, ουσιαστικά θα μιλάμε για την κατάργηση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρονται σε χιλιάδες ασθενείς, ενώ η διάλυση της ψυχικής υγείας θα οδηγήσει πολλούς από αυτούς (αν και εφόσον έχουν χρήματα) στις ιδιωτικές κλινικές και στα παραμάγαζα των διάφορων ΜΚΟ, που βλέπουν τον ψυχικά πάσχοντα ως εμπόρευμα. 

Τη συμπαράστασή τους στους συγκεντρωμένους εξέφρασαν συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του κομμουνιστικού κόμματος, Σπ. Χαλβαζτζή. 

Ετικέτες