Από τις 7.00 το πρωί της Τρίτης 19/11, διοικητικοί υπάλληλοι και αλληλέγγυοι περιφρουρούν την απεργία στις πύλες του ΕΚΠΑ στου Ζωγράφου, στο Πολυτεχνείο και την Ιατρική Σχολή.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρτίας ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες και τις απειλές του υπουργού Παιδείας για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και νέα προσφυγή της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, πραγματοποιούν από τα ξημερώματα οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 11η εβδομάδα. 

Μετά από το χθεσινό κάλεσμα των απεργών διοικητικών, εκατοντάδες κόσμου (φοιτητές, εκπρόσωποι σωματείων και φορεών, μέλη και στελέχη οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς) βρίσκονται από το πρωί έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε, στην Ιατρική στο Γουδή και στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους και για να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιχείρηση των ΜΑΤ. Στην κινητοποίηση και δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπόλαρη και Θ. Φωτίου, μαζί με φοιτητές της ΑΡ.ΕΝ. και μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου.  

Ο πολυήμερος αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστημία πρέπει να νικήσει. Ήδη τα κυβερνητικά αδιέξοδα εντείνονται, μετά την άρνηση των καθηγητών να διδάξουν παρουσία της αστυνομίας και τις παραιτήσεις των μελών της Συγκλήτου. Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να γίνει η αρχή για να ξηλωθεί όλο το "πουλόβερ" της μνημονιακής βαρβαρότητας. Κανένας διοικητικός υπάλληλος δε πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, η κατασυκοφάντηση της συνδικαλιστικής δράσης και η διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου δε θα περάσουν! 

Ετικέτες