Συγκέντρωση και πορεία για την διάσωση της Λαμπηδόνας (Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα) από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλει να την παραδώσει εντός των ημερών ο δήμαρχος Χαρδαλιας, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Βύρωνα.

Στην πορεία συμμετείχαμε πάνω από 200 άτομα, που με ζωντάνια και συνεχή συνθήματα γυρίσαμε το Βύρωνα, ενημερώνοντας τους κατοίκους.

Την πορεία διοργάνωνε  το Κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα, και συμμετείχαν διάφορες συλλογικότητες από τη γειτονιά  (και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ). Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία από νεες και νέους. Τα συνθήματα που φωνάζονταν ήταν επίκαιρα για κάθε γειτονια: «ούτε καφετέρια, ούτε ρημαδιό, η Λαμπηδόνα είναι κέντρο κοινωνικό», «αν δεν αντισταθούμε σ’όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές», «εσεις μιλάτε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές», για τη ΔΕΗ, το νερό, τον πολιτισμό που είναι δημόσια αγαθά, κ.α.
Το κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, μαζί με τους κατοικους, διέσωσε (μέχρι στιγμής) το δάσος της Αγ.Τριάδας  και τη Λαμπηδόνα σαν δωρεάν κοινωνικό αγαθό. Όπως γράφει και η προκύρηξη που μοιράστηκε μαζικά χθες : «…Κράτησε ζωντανή την καθημερινή μας ζωή και τον αγώνα ενάντια σε κάθε τι που μας υποτιμά και πιστεύει ότι στις πλάτες του κόσμου της δουλειάς και του μεροκάματου μπορεί να χτίζει αριθμούς και δείκτες, βάρβαρες δημοσιονομικές πολιτικές.».
Η «Λαμπηδόνα»,  στον ένα χρόνο της ύπαρξής της έχει αναπτύξει δράσεις που καλύπτουν αναγκες τις γειτονιάς και δημιουργούν νέες σχέσεις αλληλεγγύης και αντίστασης. Οργάνωσε δράσεις για την υπεράσπιση του Κέντρου Υγείας Βύρωνα, μουσικές εκδηλώσεις, κοινωνικό καφενείο, συλλογική κουζίνα, μαθήματα, ενώ στέγασε πλήθος εκδηλώσεων από φορείς και συλλογικότητες, δράσεις αλληλεγγύης προς αγωνιζόμενες ομάδες, και πολλά άλλα.
Να μην αφήσουμε τη Λαμπηδόνα στα χέρια του Χαρδαλιά και των «επιχειρηματιών».
Κάτω τα χέρια από τους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς μας και κάθε γειτονιάς.
Πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τον αγώνα της Λαμπιδόνας στο
http://politistikokentrovirona.blogspot.gr

Ετικέτες