Έως και την Τρίτη 3/12 συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Μέχρι τη Δευτέρα 9/12, οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Πανυγειονομική συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις αποφάσισαν την Πέμπτη 28/11 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τις συνελεύσεις τους αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης, με την απεργιακή επιτροπή να ζητά να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία των υπαλλήλων που θα συναντηθεί εκ νέου με τον υπουργό Παιδείας.

Με τη σημερινή τους απόφαση οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν να αποσυρθεί η ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας, μη αποδεχόμενοι την πρόταση πέντε σημείων του Αρβανιτόπουλου.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ:

«Γνωρίζοντας ότι ο απεργιακός μας αγώνας είναι αυτός που έφερε το υπουργείο Παιδείας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού, σήμερα, 28/11, αποφάσισε τη συνέχιση του απεργιακού μας αγώνα με τρεις 24ωρες απεργίες την Παρασκευή, 29/11, τη Δευτέρα, 2/12 και Τρίτη, 3/12.

Αίτημά μας παραμένει η αναστολή της ΚΥΑ.

Δεν αποδεχόμαστε καμιά διαπραγμάτευση με δεδομένη την απόλυση συναδέλφων μας.

Σε διάλογο πάμε μόνο με εκπροσώπους από όλες τις πληττόμενες κατηγορίες, διαθέσιμους λόγω κατάργησης κλάδου και κατόπιν μοριοδότησης, μη απογραφέντες, αλλά και όλους τους άλλους συναδέλφους μας που υφίστανται την πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου του υπουργείου».

Την ίδια ώρα, παράταση της απεργίας τους μέχρι τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ «μετά και την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Υγείας ως προς τις απολύσεις και τη διάλυση της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού. Το πρωί, ο Άδωνης απείλησε εκ νέου τους γιατρούς κάνοντας λόγο για «planb, που δε θα τους αρέσει»,  ενώ διακόπτονται από σήμερα Παρασκευή, οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό (αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους), όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Α. Μπέζας.

Εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΟΕΝΓΕ, στο υπουργείο Υγείας, σήμερα, στις 12 μμ. Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για το Λεκανοπέδιο Αττικής και κάλυψη των απεργιών που θα γίνουν στην επαρχία.

Η διάρκεια και ο συντονισμός των αγώνων που επιμένουν, παρά την κατασυκοφάντησή τους από την κυβέρνηση και τα μεγάλα ΜΜΕ, η ολόπλευρη στήριξη της Αριστεράς (ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ) στις μάχες που δίνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι υγειονομικοί (οι οποίες μετατρέπονται αναπόφευκτα σε βασικά πεδία της κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης), η αλληλεγγύη της κοινωνίας, μπορούν να εντείνουν τα αδιέξοδα του Σαμαρά και των συμμάχων του και να επιταχύνουν τις διαδικασίες ανατροπής της συγκυβέρνησης των μαζικών απολύσεων και του αυταρχισμού. Μια τέτοια εξέλιξη, δηλ. η ανατροπή της συμμορίας Σαμαρά-Βενιζέλου και το ξήλωμα όλων των μνημονιακών επιλογών στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση κλπ., είναι ο βασικός όρος νίκης του πολυήμερου αγώνα στα Πανεπιστήμια, στα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ, όπως και σε κάθε κλάδο που αντιστέκεται στην επίθεση των "από πάνω".