Εκτός από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και άλλοι κλάδοι του Δημοσίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στη λεγόμενη "διαθεσιμότητα". Ανάμεσά τους και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21/11 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών η μαζικότατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόλυση 300 περίπου συναδέλφων, η οποία εντάσσεται στο κύμα απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Διοικητικού στο δημόσιο, κατά τις επιταγές του Μνημονίου ΙΙΙ. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του εργασιακού καθεστώτος, μιας και όπως εύστοχα σημειώνει το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης ΕΚΠΑ: Για εμάς, δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ ΙΔΑΧ και μονίμων, κατηγοριών ΔΕ, ΠΕ, ΤΕ και ΥΕ, εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Εμείς ξέρουμε καλά, πως με τον πρώτο εργαζόμενο στο Δημόσιο που θα απολυθεί ανοίγει η πόρτα της εξόδου για όλους.

Ήδη εφαρμόζοντας απόφαση προηγούμενης γενικής συνέλευσης οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να καταλάβουν το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ (Προπύλαια) και να το μετατρέψουν σε Κέντρο Αγώνα για τις μέρες της απεργίας. Δυστυχώς οι πρυτανικές αρχές στάθηκαν κατώτερες των περιστάσεων και προχώρησαν σε λοκ-άουτ του κτηρίου, στηρίζοντας στην ουσία τις τροϊκανές πολιτικές.Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία την Πέμπτη, 22/11, και την Παρασκευή, 23/11, συμμετέχοντας στις πορείες που έγιναν τις επόμενες μέρες, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία του δημοσίου.

Τέλος, αποφάσισαν νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, 26/11, στις 10π.μ, για να συζητήσουν τη συνέχιση του αγώνα τους.
*συμβασιούχος στο ΕΚΠΑ

Ετικέτες