Η ΕΡΤ είναι περιουσία του ελληνικού λαού και θα παραμείνει ανοιχτή

Η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μία ακραία επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση που στοχοποιεί όχι μόνο τους εργαζόμενους και τη Δημόσια ραδιοτηλεόραση, αλλά την ίδια την πολυφωνία και τη δημοκρατία. .
Η τρικομματική κυβέρνηση μετατοπίζεται όλο και πιο συχνά στην όχθη του αυταρχισμού για να εφαρμόσει τις εντολές της τρόικας, με τις οποίες έχει απόλυτα ταυτιστεί, με τα δεκανίκια της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να της κάνουν πλάτες στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγεί την χώρα.
Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, ήρθε η σειρά της δημόσιας ενημέρωσης, η οποία παραδίδεται στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες, για να πριμοδοτήσουν την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία σε μια εποχή σκοταδισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών.
Με αυταρχισμό και ακραία επίδειξη πυγμής, υλοποιούν τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και δημόσιων κοινωνικών αγαθών, προχωρούν σε μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και επιβάλλουν τον εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων, της δημοκρατίας και όλου του λαού πρέπει να ανατραπεί, οι εργαζόμενοι και ο λαός να ξεσηκωθούν και να γκρεμίσουν με τους αγώνες τους, αυτούς που μας οδηγούν στον όλεθρο, στη φτώχεια, την ανεργία την εξαθλίωση.
Η χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων αποτελεί μία πρώτη πράξη αντίστασης στον αγώνα για την ανατροπή του αντιδημοκρατικού κατήφορου. Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, τις ενώσεις επαγγελματοβιοτεχνών, τις λαϊκές συνελεύσεις και τις επιτροπές στις γειτονιές να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλων μας για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη!!!

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ –ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1Ο π. μ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

12/06/13