Η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων είναι αντίθετη με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας και με το οποίο ολόκληρος ο χώρος του γεωλογικού συγκροτήματος των βράχων των Μετεώρων μετατρέπεται ουσιαστικά σε «άβατο» για τους πολίτες και την ανθρώπινη δράση.

Με το σχε­δια­ζό­με­νο Π.Δ., το πε­ριε­χό­με­νο του οποί­ου στην ουσία υπα­γο­ρεύ­τη­κε στο υπουρ­γό Αμα­να­τί­δη και γνω­στό συ­νο­δό του «αγίου φωτός», κατά την πρό­σφα­τη του επί­σκε­ψη στην Κα­λα­μπά­κα και στα Με­τέ­ω­ρα , εκτός από τις αθλη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες και την του­ρι­στι­κή προ­βο­λή του τόπου, απα­γο­ρεύ­ε­ται στην ουσία και κάθε άλλη αν­θρώ­πι­νη δρα­στη­ριό­τη­τα με το πρό­σχη­μα ότι ενο­χλού­νται οι μονές και οι θε­ο­λο­γι­κές τους ανα­ζη­τή­σεις.

Εκτός από αυτό δια­μορ­φώ­νε­ται κλίμα ώστε να πε­ρά­σει στην απο­κλει­στι­κή δια­χεί­ρι­ση κάθε εμπο­ρι­κή και οι­κο­νο­μι­κή εκ­με­τάλ­λευ­ση του χώρου των Με­τε­ώ­ρων, απο­κλεί­ο­ντας τους επαγ­γελ­μα­τί­ες της πε­ριο­χής και την το­πι­κή αγορά, με την ανοχή του Δήμου Κα­λα­μπά­κας, που βρί­σκε­ται υπό την ομη­ρία μι­κρο­πο­λι­τι­κών και πα­ρα­εκ­κλη­σια­στι­κών συμ­φε­ρό­ντων.

Το βα­σι­κό­τε­ρο όμως από όλα όσα πε­ριο­ρί­ζο­νται είναι το αί­σθη­μα της δη­μο­κρα­τί­ας και της ελευ­θε­ρί­ας για κάθε πο­λί­τη και για κάθε επι­σκέ­πτη και του­ρί­στα , ενά­ντια στις συ­νταγ­μα­τι­κές επι­τα­γές για την ελευ­θε­ρία στη δια­κί­νη­ση των δρά­σε­ων και των ιδεών κάθε αν­θρώ­που. 

Είναι προ­φα­νές ότι με το σχέ­διο του Π.Δ. προ­στα­τεύ­ο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα του εκ­κλη­σια­στι­κού κα­τε­στη­μέ­νου και των μονών.

Η Λαϊκή Ενό­τη­τα Τρι­κά­λων στέ­κε­ται αλ­λη­λέγ­γυα και στη­ρί­ζει τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις των ενερ­γών  πο­λι­τών και των συλ­λο­γι­κο­τή­των που διεκ­δι­κούν το δι­καί­ω­μα στο δη­μό­σιο χώρο και στην φυ­σι­κή ομορ­φιά της πε­ριο­χής.