Οι τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες από το Μαξίμου κάνουν λόγο για «εορταστικό κλίμα» που επικρατεί εκεί, εν αναμονή της άφιξης Ομπάμα. Και αυτή η «γιορτή» δεν πρέπει με τίποτα να χαλάσει.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό κατρακύλας που ακυρώνει ακόμη και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα, απαγορεύοντας και ποινικοποιώντας τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων και της νεολαίας, σωματείων, κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, κομμάτων της Αριστεράς, ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη φτώχεια και το ρατσισμό.

Όταν έχεις υποκλιθεί στις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές ελίτ, όταν υπακούς πρόθυμα στο διευθυντήριο των Βρυξελλών και στους σκοταδιστές ρασοφόρους, όταν η πολιτική σου εμβαθύνει το καθεστώς της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δεν θα μετατρέψεις την Αθήνα σε φρούριο για τον ηγέτη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού; Όταν υιοθετείς μέτρα αποτροπής και εγκλεισμού για τους πρόσφυγες, δε θα υψώσεις φραγμούς απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα;

Όπως υπενθυμίζει συνεχώς ο Α. Τσίπρας, «το κράτος έχει συνέχεια» και…κατασταλτικούς μηχανισμούς, θα προσθέταμε εμείς: χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, 500 πράκτορες της CIA να αλωνίζουν, κλειστοί οδικοί άξονες και σταθμοί ΜΕΤΡΟ, απαγόρευση διαδηλώσεων, στις υπηρεσίες του πιο πολεμοχαρούς προέδρου των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες («ο ήσυχος Αμερικανός…φονιάς», όπως έγραψε πρόσφατα και ο Α. Χατζηστεφάνου).

Σύμφωνα με την αντίληψη των κυβερνώντων, η οικοδόμηση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς και ρατσιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ στην ΝΑ Μεσόγειο, οι «δουλειές» για την πολεμική βιομηχανία και τις πολυεθνικές των ΗΠΑ, η νέα σφαγή των συντάξεων και η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, με αντίδωρο κάποια δήλωση-πυροτέχνημα και κάποια «ψίχουλα» συμπάθειας για το χρέος από το ΔΝΤ, θα έπρεπε να είναι λόγοι πανηγυρισμού για τον κόσμο μας.

Παρά τις απαγορεύσεις, παρά την τρομολαγνεία που καλλιεργούν τα ΜΜΕ εδώ και μέρες, αύριο Τρίτη 15/11 και την Πέμπτη 17/11 (πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973), διαδηλώνουμε μαζικά και δυναμικά.

Ακυρώνουμε την καταστολή, βαδίζουμε ξανά στο δρόμο εκείνου του Νοέμβρη που έσπασε το «γύψο» των χουντικών και ταυτόχρονα έκανε θρύψαλα τον «ρεαλισμό της υποταγής» ορισμένων «δημοκρατών».

Τρίτη 15/11: ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ) ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ετικέτες