ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ -  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΚΑ!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Υπό απόλυση βρίσκονται 500 εργαζόμενοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ -επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 9Κ/2008,οι οποίοι αποσπάστηκαν από την Aγροτική Τράπεζα όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησής της, και τώρα με το ξεπούλημα της Αγροτικής στο Σάλλα της Τρ. Πειραιώς (που ψηφισαν τρικομματική και Χρυση Αυγη, για να μην ξεχνιόμαστε),κινδυνεύουν να πεταχτούν στο δρόμο! Αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι είναι που μας λέγανε για «αξιοκρατία και αξιολόγηση»!!!  Μάλιστα, σε ρεσιτάλ υποκρισίας,  ο υφυπουργός εργασίας της μνημονιακής κυβέρνησης τόνισε στη Βουλή ότι το κράτος «δεν μπορεί να νομοθετήσει κόντρα στην δικαστική απόφαση» που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και έκρινε «αντισυνταγματική» την μετάταξη των υπαλλήλων στο ΙΚΑ. Εν τω μεταξύ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΙΚΑ καταγγέλλουν εδώ και χρόνια ότι το  ΙΚΑ έχει χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας και σήμερα βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, ειδικά στο τμήμα των συντάξεων, ενώ με το αναμενόμενο νέο κύμα συνταξιοδοτήσεων λόγω των συνεχόμενων μνημονίων θα δοθεί η χαριστική βολή. 

Σαν ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας

1.    Δηλώνουμε ότι όχι μόνο οι 500 εργαζόμενοι δεν πρέπει να απολυθούν,  γιατι τότε θα διαλυθούν οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά ότι πρέπει να προσληφθούν άμεσα ΚΑΙ οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 8Κ/2008,για να καλύψουν επιτακτικές ανάγκες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, για την αντιμετώπιση των δραματικών καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων κλπ.

2.    Καταγγέλουμε την τρικομματική κυβέρνηση που διαλύει κάθε δημόσια και κοινωνική υπηρεσία, την ώρα που με την πολιτική της οδηγεί τον κόσμο στην εξαθλίωση, την ανεργία και την απόγνωση.

3.    Καταγγέλουμε την εναρμόνιση εκπροσώπων της Δικαιοσύνης με την κυβέρνηση των μνημονίων, στο όνομα της «συνταγματικότητας», αφήνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες στο έλεος της Τρόικας.

4.    Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για την ανατροπή των μνημονίων που δένουν το Δημόσιο χειροπόδαρα στο ζήτημα των προσλήψεων και δεσμεύεται ότι σαν κυβέρνηση θα τα ακυρώσει.

5.    Ο αγωνας των «500» είναι δίκαιος , πρέπει να νικήσει και έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας. Καλούμε όλο το λαό να στηρίξει τις κινητοποιήσεις  των εργαζόμενων του ΙΚΑ, και στο συντονισμό με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των νοσοκομείων κλπ. Όλοι μαζι με αγώνες διαρκείας, ενότητα, συντονισμό, μπορούμε να τους διώξουμε κι αυτους και τα μετρα τους.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ετικέτες