Μαζική ήταν η προσέλευση των εργαζομένων της ΠΟΕ ΟΤΑ στα πλαίσια του συντονισμού της ΠΟΕ - ΟΤΑ Δυτικής Ελλάδος που έλαβε χώρα στο Μέγαρο λόγου και τέχνης στην Πάτρα. Η διαδικασία έγινε με σκοπό την οργάνωση της αντίστασης και της ανατροπής των μέτρων που έχουν ήδη αρχίσει να επιβάλλουν τις "διαθεσιμότητες" και τις περικοπές στον χώρο των ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικαδίας ακούστηκαν ποικίλες ενδιαφέρουσες απόψεις, ενώ υπήρχε έντονη ανησυχία και κινητικότητα μέσα στην αίθουσα πράγμα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τη διάρκεια των μέχρι τώρα κινητοποίησεων αλλά και την επίθεση που ασκείται αυτή τη στιγμή στο χώρο των ΠΟΕ - ΟΤΑ από την κυβέρνηση.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των τοποθετήσεων ήταν η διάθεση για κινητοποιήσεις διαρκείας (είτε με επαναλαμβανόμενες 48ωρες, είτε με μια απεργία διαρκείας) η απαξίωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΑΔΕΔΥ, η έντονη ανυπομονησία για νίκη του αγώνα, η ανάγκη για ενότητα όλων των εργαζομένων στη δράση, και η επιθυμία στήριξης των κινητοποίησεων από την υπόλοιπη κοινωνία, ενώ από αρκετούς ακούστηκε η φράση "δεν πάει άλλο, ανυποχώρητος αγώνας, και όπου φτάσουμε". 

Παρόλη την κούραση που εκφράστηκε από κάποιες τοποθετήσεις, η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα βρεθεί σήμερα στις 8 στο δημοτικό συμβούλιο για να απαιτήσει από τον δήμο προκειμένου να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις και να μην εφαρμοστεί καμία νέα, και θα διοργανώσει συλλαλητήριο αύριο στις 12 η ώρα στην Πλ. Γεωργίου. 

Ετικέτες